Wyśmienity makaron na 24 jajach przepiórczych wyprodukowany na najlepszej mące oraz semolinie.
Dostępne rodzaje (op. 250 g/10 szt. w kartonie):
krajanka
wstążka średnia
wstążka szeroka
łazanka
W porównaniu z jajem kurzym, jaja przepiórcze są zdecydowanie lepszym źródłem niezbędnych aminokwasów, np. metioniny 273 mg/1 gN, treoniny jest więcej aż o 114 mg/ gN. O wybitnej wartości decyduje wysoki poziom aminokwasów egzogennych. W jajach przepiórczych znajduje się więcej istotnych pierwiastków takich jak: żelazo (o 0,2 mg więcej niż w kurzych), fosfor (o 0,11 mg więcej). Przewyższają one również jajo kurze zawartością takich witamin jak: A, B12 oraz B1.
Posiadają dużo żółtka w stosunku do swojej masy. Znajdują się w nich nieoznaczone składniki, dzięki którym po konsultacji z właściwym lekarzem na ogół mogą spożywać je osoby uczulone na białko jaja kurzego, jak również osoby z nadciśnieniem, gdyż nie zawierają szkodliwego cholesterolu.