Cukier kokosowy BIO 350g

13,00 zł
Brutto

Cukier kokosowy BIO 350g

Producent: Intenson

Produkt ekologiczny

Ilość

  • Polityka prywatności Polityka prywatności
  • Zasady dostawy Zasady dostawy
  • Zasady zwrotu Zasady zwrotu

BIO cukier kokosowy ma delikatnie słodki smak, zbliżony do słodkości brązowego cukru, z subtelnym karmelowym posmakiem. Cukier kokosowy składa się w ¾ z sacharozy a resztę stanowią glukoza i fruktoza. Indeks glikemiczny cukru kokosowego jest stosunkowo niski i wynosi 35, więc nie powoduje skoków poziomu cukru i stężenia insuliny we krwi. Ponadto charakteryzuje się wysoką zawartością żelaza.
BIO cukier kokosowy jest produktem ekologicznym pochodzącym z gospodarstw ekologicznych, w których nie używa się środków chemicznych.

Sposób użycia:

Stosować jak cukier brązowy, jako zamiennik cukru do słodzenia kawy, herbaty, oraz innych ciepłych i zimnych napojów, koktajli, deserów, do pieczenia i gotowania oraz jako ozdobna posypka do dań.

90 Przedmioty

Opis

Certyfikat BIO
Tak